Alpha-cursus


Wat is Alpha?

Alpha is een kennismaking met het christelijk geloof. De cursus is laagdrempelig van opzet en beslaat zo'n 12 dinsdagavonden plus een half weekend (van vrijdagavond tot het eind van de zaterdagmiddag). Tijdens de cursus komen de kernthema's van het christelijk geloof aan bod. De naam 'Alpha' komt uit het Grieks; het is de eerste letter van het Griekse alfabet. De naam Alpha symboliseert begin of start. En dat is precies wat de cursus wil zijn.

Alpha is een geschikte cursus als je:

- meer wilt weten over het christelijk geloof;
- wilt weten of er meer is tussen hemel en aarde;
- nieuwe mensen wilt ontmoeten;
- je kennis over het christelijk geloof wilt opfrissen.

Hoe ziet een Alpha-avond eruit?

Een Alpha-avond begint steevast met een gezamenlijke maaltijd. Na het eten wordt een korte inleiding gehouden. Daarna gaat de groep in kleinere groepjes uiteen en kunnen de deelnemers over het onderwerp doorpraten. Het blijkt een prima manier om in een ontspannen sfeer andere mensen te leren kennen en meer te weten te komen over onderwerpen als:

- Wie is Jezus?
- Waarom stierf Jezus aan het kruis?
- Waarom zou ik de bijbel lezen?
- Waarom en hoe kan ik bidden?
- Wie is eigenlijk de Heilige Geest?
- Hoe leidt God ons leven?
- Kan God ons vandaag nog genezen?
- Wat heeft de kerk ermee te maken?

Alpha-cursus volgen?

In het voorjaar van 2017 wordt een Alpha-cursus gehouden in het gebouw van de Life Builders aan het Dampten 16 te Hoorn. De eerste cursusavond is op dinsdag 24 januari 2017. De avonden starten om 18.15u en zijn rond 21.45u afgelopen.

Ben je nog niet helemaal zeker of de cursus iets voor jou is, maar wil je wel meer weten? Kijk dan op de site van Alpha Nederland. Ook kun je voor meer informatie contact opnemen per e-mail: alpha@ngkhoorn.nl.

Tot ziens bij de Alpha-cursus!