Belijdeniscatechisatie


De belijdeniscatechisatie is een opstap naar het afleggen van belijdenis van je geloof en wordt geleid door de predikant.

Tijdens de bijeenkomsten behandel je samen met de predikant en andere deelnemers de hoofdpunten van ons geloof: God de Vader, God de Zoon, God de Heilige Geest, de kerk, doop en avondmaal, het gebed, Bijbellezen, enz. Het is een gesprekskring waar je als deelnemer al je vragen kwijt kunt. Gaandeweg ontdek je of je er klaar voor bent om met volle overtuiging ‘ja’ te zeggen tegen God. Voorwaarde voor deelname is dus niet dat je daarna zeker weet dat je belijdenis gaat doen, alleen dat je er wel serieus voor openstaat, en graag wilt ontdekken of het nu de tijd is om die stap te nemen.

Daarnaast krijg je een Bijbelleesrooster, waarmee je elke week over het besproken onderwerp zelf uit de Bijbel kan lezen en nieuwe dingen ontdekken. Ook dat deel je dan met elkaar op de belijdeniscatechisatie.

De deelnemers komen eens in de twee weken bij elkaar, zo’n 1½ uur. Welke dag van de week dat is, bepaalt de predikant in overleg met de deelnemers.