Volkskerstzang 2023


De Volkskerstzang in de Oosterkerk op kerstavond is al jarenlang een traditie in Hoorn. Veel bezoekers vinden het heerlijk om die avond 'Stille Nacht', 'Ere zij God' en andere bekende kerstliederen te zingen. Kortom: een sfeervolle avond met veel samenzang.

 

Bekijken op YouTube

Wilt u vanwege de sfeer wel naar een kerk op kerstavond, maar niet naar een 'officiële' kerkdienst? Kom dan naar de Volkskerstzang!

Aan de Volkskerstzang is dit jaar het thema Kerstmissie gekoppeld. Kerst is een feest met een missie, een stip op de horizon. In het bijbelverhaal over de geboorte van Jezus komen bijna alle personen daarvoor in beweging: Jozef en Maria, de herders, de wijzen ... Komen wij zo'n 2000 jaar later óók nog in beweging?

Brassband Alkmaar Brass en organist Peter Zwart begeleiden de liederen. Daarbij zal het bijzondere Bätz-orgel van de Oosterkerk bespeeld worden. Geniet van de warme klanken van de instrumenten. Wilt u na afloop nog even lekker doorwarmen? Dan staat er warme chocolademelk, glühwein, koffie of thee klaar!

Toegang en consumpties zijn gratis. (Wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om de Volkskerstzang mogelijk te maken.)

U en jij bent van harte welkom! Het duurt ongeveer een uur. 

Datum en tijd: zondag 24 december om 20.00 uur. Locatie: Oosterkerk aan het Grote Oost 58 in Hoorn. De kerk is open vanaf 19.15 uur.

U kunt de Volkskerstzang ook thuis volgen via www.ngkhoorn.nl/kerst.